vrijdag 4 juni 2010

Nu durven veranderen, de positieve boodschap van N-VAWelke boodschap brengen de politici van andere partijen ? Eigenlijk niet veel zaaks. De Open VLD gaat maar eens opnieuw starten, onder leiding van een nieuwe partijvoorzitter, die nog maar pas uit het politieke nest gevallen is, recht aan de top van de partij. En dat nadat die partij ruim meer dan tien jaar aan de top gestaan heeft van ons land. Geloofwaardig ?

De CDenV, onze vroegere Kartel-partner, wel die heeft drie jaar de leiding genomen, heeft ons na een jaartje uit het politieke nest geduwd, en ... die vond bij monde van de nieuwe partijvoorzitster dat het onze schuld was. De N-VA was te radicaal, en daarom moet je "op zijn vrouwtjes" het debat aangaan met de partijen uit het zuiden van het land. Geloofwaardig ?

De SPa (zie http://tinyurl.com/34acxcf) , wel die lijkt in samenspraak met Groen! (zie http://tinyurl.com/32uwqk7 ) weeral de centen te willen halen bij de rijken, dus bij u beste spaarder, via een vermogensbelasting of andere belastingen. En we zitten reeds in het land dat de hoogste belastingen hanteert. Alsof er hier nog echte rijken wonen. Geloofwaardig ?

En die partij die al dertig jaar het belang van de Vlamingen verdedigt? Ach, beste lezer, je kunt van mijn part gerust bij de volgende verkiezingen nog eens je stem weggeven uit ongenoegen, als je nu maar je stem nuttig gebruikt, en eventjes verandert. Ik beloof u dat (als de N-VA volledig mislukt en er helemaal niks van bakt) ik bij de volgende verkiezingen dan op die partij zal stemmen. Geloof mij nu maar. U heeft die partij toch ook al dertig jaar geloofd ? Maar nu is het eventjes te belangrijk om je stem weg te geven.

Nu moet het veranderen. Nu is het belangrijk.

1 opmerking:

  1. Enkele 'non's' te ver...
    Vandaag, door een verwarring in mijn agenda, heb ik het N-VA-congres in Gent gemist. Een geluk bij een ongeluk was, dat ik even over het muurtje keek, naar twee uitzendingen van de Franstalige landgenoten, 'mise au point' en 'questions à la une'. Ik geloofde ogen en oren niet: de Franstalige politici zwoeren op de Internationale, quasi unisono, dat ze hevig voorstander van een staatshervorming waren. En zelfs Vande Lanotte, niet écht bekend voor zijn Vlaamsgezindheid, haalde zwaar uit naar Waals Belangkopstuk Maingain en Madame Non als oorzaak van het nu al drie jaar aanslepende eroderend immobilisme. Reynders, die gisteren in het Nieuwsblad nog doodleuk kwam hengelen naar het eersteminsterpostje, herhaalde in zijn interview een aantal van de speerpunten van de N-VA. Op zijn Reyndertjes, natuurlijk: hij deed alsof hij zélf het buskruit en het warm water tegelijk had uitgevonden. Ik blijf sceptisch, want waar heb ik dat bereidheidrefreintje nog gehoord? 2007, 2009...Zoiets noemt men plagiaat, als ik me niet vergis. Als ze op 14 juni nog steeds rotsvast pro-staatshervorming zijn, dan, misschien...Op voorwaarde natuurlijk dat de kiezers van de N-VA de druk op de ketel houden op 13 juni én daarna.

    BeantwoordenVerwijderen