zaterdag 15 mei 2010

VUILNISPROBLEEM OVERBOELARE ONTSPOORT

 

Het stadsbestuur van Geraardsbergen had een paar maanden geleden beloofd om van de strijd tegen sluikstorten en zwerfvuil een absolute prioriteit te maken. Veel geblaat en weinig wol, blijkt nu. Want in de praktijk komt van die strijd niets in huis. In Overboelare, langs het jaagpad aan de Majoor Van Lierdebrug stond al 2 maand (!) een vuilnisbak stampvol. Nochtans had N-VA Geraardsbergen de stadswacht hierop al diverse malen attent gemaakt.



Tevergeefs ... Voor Filip D'Hose van N-VA Geraardsbergen is de maat vol. "Het stadsbestuur geeft hiermee het totaal verkeerde signaal dat het allemaal niet zo erg is. Nochtans ligt de vuilnisbak op een route waar constant recreatieve wandelaars en fietsers voorbijkomen. Als uithangbord van toeristisch Geraardsbergen kan dit wel tellen!" D'Hose roept op tot een drastische mentaliteitswijziging: "Geraardsbergen promoot zichzelf als de parel van de Vlaamse Ardennen. Het wordt hoog tijd dat de daden in overeenstemming komen met de woorden. Er moet een beleid van nultolerantie gevoerd worden tegenover sluikstorten en zwerfvuil. Anders zal het met het imago van onze stad snel bergaf gaan. Dit kan niet met een smerige openbare ruimte.



Een delegatie van N-VA Geraardsbergen ging een deel van het vuilnis opruimen, en deponeerde het aan de deur van de stadswacht in het centrum van Overboelare.

Filip D'Hose: "We viseren de stadswacht niet. We willen gewoon een signaal geven dat het zo niet verder kan. De stadswacht signaleert problemen aan de bevoegde diensten, zijnde stadsbestuur en ILVA, die dan geacht worden in te grijpen. Het enige wat de stadswacht kan doen, is systematisch hameren op dezelfde nagel. We vragen dan ook dat ze dit blijven doen, tot het probleem eindelijk opgelost is."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten